Giriş
(4)

Konser Dvd

secretdorm
Unutulmicak konser dvd leri nelerdir? Ağzım açık izlesem? 2000 sonrası ve metal dışı olursa sevinirim. Teşekkürler.
Unutulmicak konser dvd leri nelerdir? Ağzım açık izlesem? 2000 sonrası ve metal dışı olursa sevinirim. Teşekkürler.
0
secretdorm
(02.10.10)
yanni acropolis konseri
0
weeping guitar
(02.10.10)
Blackfield-Live in New York

ayrıca yanni-acropolis +1
0
johan sebastian
(02.10.10)
jamiroquai - live in verona
0
sutlu nescafe
(02.10.10)
şebnem ferah'ınki türkiye'de en çok satan konser dvd'si olmuştu galiba.

(bkz: 10 mart 2007 istanbul konseri)
0
sezercik yavrum benim
(03.10.10)
(2)

200 TL civarı cep telefonu...

iddaaci
200 tl civarı babama cep telefonu alacağız. babam nokia nın kullanımına alışkın. bir de torununun fotolarını çekecekmiş. kamerası olsun diyor. hangi telefonu alsın?
200 tl civarı babama cep telefonu alacağız. babam nokia nın kullanımına alışkın. bir de torununun fotolarını çekecekmiş. kamerası olsun diyor. hangi telefonu alsın?
0
iddaaci
(02.10.10)
fader
(02.10.10)
2220 slide
carrefour'da 160 lira. ama kamerası vga. o tatmin etmeyebilir belki.
0
sutlu nescafe
(02.10.10)
(8)

akbil/paso

nawres
la bu eski ogrenci akbilleri artik indirimli degil mi? bu sabah bastim 1.50tl dustu, aktarma da yapmadi sanki, tam da emin olamadim sabah folloslugundan. var mi bilgisi olan?
la bu eski ogrenci akbilleri artik indirimli degil mi? bu sabah bastim 1.50tl dustu, aktarma da yapmadi sanki, tam da emin olamadim sabah folloslugundan.

var mi bilgisi olan?
0
nawres
(01.10.10)
30 eylül de eski pasolar kullanımdan kalkıyordu. belki o yüzden kaçak maçak kullanacak olanlara bir sürpriz hazırlamış olabilirler.
0
baldur
(01.10.10)
ama yıl sonuna kadar uzatıldı onlar......
0
mcerdem19
(01.10.10)
hayır daha dün basarken iett şoförü bugün son biliyorsun değil mi yarın mağdur olma dedi.
0
baldur
(01.10.10)
ee?

kullanamayacak miyiz simdi yoksa indirimli olarak mi kullanamayacagiz?
0
🌸nawres
(01.10.10)
yeni pasolar manyetik zamazingolu olduğundan tüm akbiller tam olmuş olabilir 1 ekim itibariyle.
0
stanley weber
(01.10.10)
benden de 1,5 ytl düştü, ben de yanlış gördüm sandım ilk.
0
duyurmaya mı geldik
(01.10.10)
1,5 lira düşüyorsa iyiymiş. içinde kalanı bitiririm.
öğrenci olarak devam etse daha iyi olurdu tabii.
0
sutlu nescafe
(01.10.10)
gün itibariyle 1,5 düşüyor, uzatma yok yani.. incirli metro istasyonundaki belbimden(belki başka yerlerden de oluyordur) tam akbile değiştirebiliyorsunuz 5-10 dakikada.
0
kalimotxo
(01.10.10)
(6)

LCD TV Seçimi. Önemlidir!

asal sayi
Selam arkadaşlar.Biz de artık LCD teknolojisine geçme düşüncesindeyiz ailecek. (Çok şükür!)D-smart kullanıyoruz ve d-smart bir kampanya yapmış. Bilgisi ve fikri olan arkadaşlardan bilgi almak beni memnun edecektir.Şimdi efendim `106 Ekran Vestel Full HD Pixellence LCD TV`, Aile Paketi ve HD Kanallar
Selam arkadaşlar.

Biz de artık LCD teknolojisine geçme düşüncesindeyiz ailecek. (Çok şükür!)
D-smart kullanıyoruz ve d-smart bir kampanya yapmış. Bilgisi ve fikri olan arkadaşlardan bilgi almak beni memnun edecektir.

Şimdi efendim 106 Ekran Vestel Full HD Pixellence LCD TV, Aile Paketi ve HD Kanallarına 24 ay boyunca 89 TL ödeyerek sahip olabiliyormuşuz.

Bu televizyon ile ilgili bilgisi olan arkadaşım varsa bana yardımcı olursa çok çok sevinirim. Babam geri dönülemeyecek bir hata yapmadan müdahale etmek istiyorum.

Şimdiden teşekkür ediyorum.
0
asal sayi
(30.09.10)
Bende onun 82 ekranı var ve diyim ki sana ucuz etin yahnisi yavan oluyor ne yazık ki. Asla bir Samsung yada LG falan gibi görüntü bekleme. Pixellence olayı da kontrastla brightnessla yapılan birkaç oynama alt tarafı. İsme kanmasın baba bey.
0
jesterdvine
(30.09.10)
simdi, bizde digiturk var.
digiturk boyle bir kampanya yapsa ne yapardim?

1) oncelikle lcd tv alcaksam (ki 1-2 ay once lg 32lh3000 aldim) bunun samsung, lg gibi markalarin bazi modellerini secerdim.
neye bakardim bunu alirken?

full hd olmasina, kontrast oranina, usb'den altyazili film oynatip oynatmamasina (usb si olmasina tabi basta), ps3 ile uyumuna, goruntu kalitesine.

vestel alir miydim? asla almazdim.

2) 24 x 90 neredeyse 2200 tl eder. bu paranin yarisini veya biraz fazlasini pesin vererek cok daha guzel televizyonlari alabilirdim. hadi karta taksit veya yarisi pesin yarisi 5 taksit falan olsun, yine bu paraya gelmez, gelse de gecmezdi.

3) derseniz ki, o paraya sadece tv'yi degil, dsmartin hd kanallari da var. ben de o zaman derdim ki, digiturk'un de dsmart'in da cani cehenneme (evde 2 digiturk sahibi olarak soyluyorum), alirdim bir dreambox.
0
la traviata
(30.09.10)
fiyatı hiç ucuz değil piyasa da iyi bir araştırma ile çok uyguna güzel televizonlar bulunuyor. iki örnek:
www.hepsisony.com
www.teknosa.com
0
gitti gelecek
(30.09.10)
Arkadaşlar çok çok teşekkür ederim. Zaten ben de az çok böyle düşünüyordum ama fikirlerim netleşti. Gitti gidecek özellikle LG önerin için ayrıca teşekkür ederim.
0
🌸asal sayi
(30.09.10)
vestele bulaşmamalı.
d-smart kullanmadım ama sözlükteki yorumlarıokuyunca riske girmeye gerek yok.
0
sutlu nescafe
(30.09.10)
arçelik ve vestel tarak yapsa almayacaksın.
hele lcd aman diyim.
pahalı zaten...
0
delikan76
(30.09.10)
(1)

Bu fiyatlar sizce uygun mu?

silver apple
http://www.hurriyetkiyasla.com/Adsl-Tarifeleri-internet-baglantilari/internet-tarifeleri-adsl?utm_source=smile&utm_medium=email&utm_campaign=indirimli
0
silver apple
(29.09.10)
sınırsız 1mbit uydunet 29 lira en uygunu. hatta kampanyası var kablo tv bedava.
0
sutlu nescafe
(29.09.10)
(4)

Hotfile

happyvic
Merhaba,dizi, film ve benzeri seyleri indirmek icin hotfile üyeligi almayi düsünüyorum. Hotfile üyeligi aldigim zaman sadece bir IP üzerinden mi indirebiliyorum? Daha önce rapidshare üyeligim sirasinda hem evden hem de baska bir yerden indirme yaptigim zaman sorun olmus ve rapidshare den uyari maili
Merhaba,

dizi, film ve benzeri seyleri indirmek icin hotfile üyeligi almayi düsünüyorum. Hotfile üyeligi aldigim zaman sadece bir IP üzerinden mi indirebiliyorum? Daha önce rapidshare üyeligim sirasinda hem evden hem de baska bir yerden indirme yaptigim zaman sorun olmus ve rapidshare den uyari maili almistim. Hotfile in sitesine baktim ama bu konuda pek bir bilgi bulamadim. Bilgisi olan var mi?

Tesekkürler!
0
happyvic
(28.09.10)
soruya çok net bi cevap veremiycem ama neden torrent değil de hotfile?
0
deeperdown
(28.09.10)
çoklu kullanım denedim hesap kapanmadı. ancak kapanmayacağı anlamına gelmesin.
0
sutlu nescafe
(28.09.10)
Yok öyle bir şey istediğin yerden istediğin kadar indirme ve yükleme yapabilirsin rapid gibi değildir özgürdür rahattır kullanmaktan çok memnunum...
0
zekicalik
(28.09.10)
tamamdir, yorumlar icin tesekkürler. o zaman aliyorum üyeligi...
0
🌸happyvic
(29.09.10)
(1)

Genel Sağlık Sigortası

marcelle
Arkadaşlar ben bu Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilgi aradım ama pek bir şey bulamadım. Bilgisi olan varsa yardım edebilir mi acaba?Ben 28 yaşında bir bayanım. Şu an çalışmıyorum, ama daha önceden çalıştığım için SSK girişim yapılmıştı. Fakat şu an öğrenciyim, yüksek lisans yapıyorum. Annem emek
Arkadaşlar ben bu Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilgi aradım ama pek bir şey bulamadım. Bilgisi olan varsa yardım edebilir mi acaba?

Ben 28 yaşında bir bayanım. Şu an çalışmıyorum, ama daha önceden çalıştığım için SSK girişim yapılmıştı. Fakat şu an öğrenciyim, yüksek lisans yapıyorum. Annem emekli sandığından emekli, babam ise SSK'dan emekli.

Şimdi, benim bu GSS'ye başvurmam gerekiyor mu? Sanırım başvurması gerekenler başvurmayınca 760 TL civarında bir cezası varmış. Peki başvurunun son tarihi ne zamandır, yani ne zamana kadar ceza ödemeden başvurabilirim? Bi de, öğrenci olduğum için yırtarmıyım acaba bu başvurudan?

Kafam çok karışık, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
0
marcelle
(28.09.10)
2012'de yürürlüğe girecekmiş diye duydum. uzatmışlar süresini.

www.ntvmsnbc.com
0
sutlu nescafe
(28.09.10)
(2)

torrentleech upload sorunu

flame of feanor
5mb uydunet ve utorrent kullanıyorum. 6-7 tane dosya indirdim fakat hiç biri doğru dürüst upload olmuyor. en çok leech olan dosyayı sırt ratio'yu arttırmak için indirdim ama tık yok. bazen upload'a başlıyor fakat pek uzun sürmüyor. ratio yerlerde: 0.059 zamunda'dan indirdiklerimi maşallah çatır çatr
5mb uydunet ve utorrent kullanıyorum. 6-7 tane dosya indirdim fakat hiç biri doğru dürüst upload olmuyor. en çok leech olan dosyayı sırt ratio'yu arttırmak için indirdim ama tık yok. bazen upload'a başlıyor fakat pek uzun sürmüyor. ratio yerlerde: 0.059 zamunda'dan indirdiklerimi maşallah çatır çatr sömürüyorlar. sorun ne olabilir?
0
flame of feanor
(28.09.10)
leech olmadığı için
0
mahsunkul
(28.09.10)
torrentleech kullananların hızları çok yüksek(10mbit ve üstü upload hızı) olduğundan bastıkları anda indiriyorlar. ratio'yu tutturamasan bile 60 saat uploadda bırakmak yeter gibi birşey okumuştum.
0
sutlu nescafe
(28.09.10)
(2)

[ mutfak dolabı ] + [ seramik ]

demoniclewinsky
Mutfak dolaplarımızı değiştireceğiz efenim ancak ev eski oldugundan duvardaki seramikler fln binbir renkte, pembeli morlu.yerler ayrı kötü.Duvarlara yeni seramik yaptırmanın hem insaatına, pisliğine hem de maddi kısmına ayıracak zaman ve paramız olmadıgından diyorum ki acababu seramikler boyanır mı
Mutfak dolaplarımızı değiştireceğiz efenim ancak ev eski oldugundan duvardaki seramikler fln binbir renkte, pembeli morlu.yerler ayrı kötü.
Duvarlara yeni seramik yaptırmanın hem insaatına, pisliğine hem de maddi kısmına ayıracak zaman ve paramız olmadıgından diyorum ki acaba

bu seramikler boyanır mı??

nette söyle bir sey okudum ama ne kadar dogrudur ,uygulayan var mı??
"Eğer tüm seramiklerinizin rengini değiştirmek istiyorsanız profesyonel boya malzemesi satan nalbur ya da boyacılardan satın alacağınız epoksi esaslı astar boyası, poliüretan vernik cila (özellikle seramikleri boyamak için çok uygundur)"
samur tüylü rulo fırça ve bir çift düz fırça ile işe başlayabilirsiniz.

bi de koctastan fln baktık ama yine de,İstanbul'da ucuza mutfak yaptırmıs arkadaslar varsa önerileriizi alabiliriz.
0
demoniclewinsky
(28.09.10)
fikir yürütüyorum.
düz boya sürmek olmaz. olsa bile mutfak sonuçta. hem ıslak hem de sıcak bir ortam olacak. nem vs. o boyalar dökülebilir. üzerine vernik sürmek ne kadar iyi olur bilemem. hiç duymadım görmedim.
ucuz fayans bulabilirseniz mevcut fayansın üzerine yapıştırma yaptırabilirsiniz. ama yapıştırma bile olsa pislik çıkar. (mevcut fayansların üzerinde çekiçle ufak hasarlar vermek gerekecek, seramik harcı karılacak vs. vs.)

bir de koçtaş'ın ustaları hakkında iyi şeyler duymadım.
0
sutlu nescafe
(28.09.10)
benım de problemım aynı. seramık uzerıne kaplanan kagıtlar varmıs, cok sahane duruyormus falan. bu da dogru mu acaba?
0
fenerliyim ama feneri delgado
(28.09.10)
(2)

bu uydu antenini icat edenin...

hubble
aklı karısıkmıs.hocam, ben bu ayarları yapıyorum ama bi skim cıkmıyor. sayfada turksat 1c icin ayarlar diyor ama, benim anten acaba ona mı bakıyor, veya nereye bakıyor nasıl bilecem?oraya bakmıyorsa nereye baktırtmam mantıklı? sonra ara deyince cıkıyor mı her sey, hadi cıkmasa da olur ama frekans li
aklı karısıkmıs.
hocam, ben bu ayarları yapıyorum ama bi skim cıkmıyor. sayfada turksat 1c icin ayarlar diyor ama, benim anten acaba ona mı bakıyor, veya nereye bakıyor nasıl bilecem?
oraya bakmıyorsa nereye baktırtmam mantıklı? sonra ara deyince cıkıyor mı her sey, hadi cıkmasa da olur ama frekans listelerini bir turlu kullanamıyorum bi yardım edin lutfen ya, ne boktan bir seymiş bu.
0
hubble
(28.09.10)
1- çevredeki diğer antenlere bak yönüne sen karar ver
2- bi model falan yazsaydın belki bişeler diyen çıkardı
0
.aylin.
(28.09.10)
turksat 1c çöpe atıldı. turksat 2a ve 3a'ya çeviriceksin.

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, TÜRKSAT-1C haberleşme uydusunun salınımlı yörüngeye gönderildiğini ve hizmet süresinin tamamlandığını bildirdi.

23 Eylül 2010 Perşembe günü Türksat A.Ş. Gölbaşı Yerleşkesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Müdür Dr. Dalbay, “1996 yılında uzaya fırlatılan TÜRKSAT-1C haberleşme uydusunun ekonomik ömrü tamamlandı. Uydu, 23 Eylül 2010 tarihi itibariyle uzay çöplüğünde hak ettiği yere gönderildi. Bir başka ifadeyle uydu filler mezarlığındaki yerini aldı” dedi.

bir de şöyle birşey var:
www.turksat.com.tr
0
sutlu nescafe
(28.09.10)
(5)

2009 yılından kalma öğrenci akbili kullanmak

:/
göstergeç olanlardan değil de eskilerden bu. bugün kullandım sorun olmadı, metro istasyonlarında falan olan makinelerden doldurup doldurup kullanmayı düşünüyorum bir sene, nasıl olur sizce?
göstergeç olanlardan değil de eskilerden bu. bugün kullandım sorun olmadı, metro istasyonlarında falan olan makinelerden doldurup doldurup kullanmayı düşünüyorum bir sene, nasıl olur sizce?
0
:/
(28.09.10)
eylülün bilmem kaçına kadar süresi vardı onların...

doldurup boşaltabilirsin
0
raki masasinin degismez adami
(28.09.10)
30eylul'de yani iki gun sonra bitecek denmisti. sonra toplarlar eski akbilleri, zaten akbil degisim zamanlarinda metrodaki makinalar calismiyor galiba, gidilip giselerden doldurulsun ve yakalansin diye insanlar. yani yapamazsin bu dedigini.
0
nawres
(28.09.10)
birkaç gün beklerim ya o sorun değil, sonrasında o makinelerden benim akbili doldurabilecek miyim ama? doldurursam otobüslerde falan çalışacak mı peki?
0
🌸:/
(28.09.10)
valla ben 2 kere kadıköye gittim bunlar kalkıyormuş kartlar cıktımı diye adamlar yok kullanmaya devam edin dedi kesin bir pislik yapıcaklar
0
asadas1999
(28.09.10)
doldurursun da kullanamazsın. otobüse bindiğinde el koyarlar.
0
sutlu nescafe
(28.09.10)
(1)

ssk-hastahane

armutistan
Merhaba,ssk okmeydanı hastahanesindeki kulak,burun,boğaz bölümünde çalışan doktorların isminin yer aldığı bi liste varmıdır acaba?
Merhaba,ssk okmeydanı hastahanesindeki kulak,burun,boğaz bölümünde çalışan doktorların isminin yer aldığı bi liste varmıdır acaba?
0
armutistan
(25.09.10)
sutlu nescafe
(25.09.10)
(4)

CD ve DVD ler üzerine baskı?

funkyc0der
Merhaba arkadaşlar;Şu aralar müzik arşivimi yenilemekteyim. Bir kutu boş dvd aldım ve bunlara yeni indirdiğim ne var ne yoksa yazıyorum. Bu nero nun falan içinde bu dvd şeklinde yuvarlak album art falan yapabilme özelliği var. Maksat kalemle isimlendirmek yerine düzgün bir biçimde renkli cıvıl cıvıl
Merhaba arkadaşlar;

Şu aralar müzik arşivimi yenilemekteyim. Bir kutu boş dvd aldım ve bunlara yeni indirdiğim ne var ne yoksa yazıyorum. Bu nero nun falan içinde bu dvd şeklinde yuvarlak album art falan yapabilme özelliği var. Maksat kalemle isimlendirmek yerine düzgün bir biçimde renkli cıvıl cıvıl resimli mesimli isimlendirmek bunları. Ben DVD leri yazdıktan sonra üzerine nasıl bir malzeme ile kaplama yapabilir yaptırabilirim? Kağıda basıp yapıştırmak pek bir saçma geldi. Şu dergi cd lerinde olduğu gibi baskı yaptırmam mümkün olur mu?? Yada yapmam?? En iyisi hiçbirşey yapma yaz kalemle ismini kalsın öyle mi dersiniz ??

Fikirler lütfen :))
0
funkyc0der
(25.09.10)
baskı işini bilmiyorum ancak cdye yapıştırmak için sticker şeklinde kağıtlar var, ona printerdan baskı alıp yapabilirsiniz.
0
kisa
(25.09.10)
cd sürücüsünün mü uyumlu olması gerekiyor ya da başka bir aletten mi yapılıyor bilemiyorum ama oturduğun yerden bunu yapman mümkün.

hatta şuna bir bak. (bkz: surething)
0
jameskeenan
(25.09.10)
cd üzerine yapıştırılabilecek çıkartmalar var. yazıcıdan çıktıktan sonra kesip yapıştırabilirsin.
online.tenadigitalmarket.com
bir de cd üzerine yazabilen yazıcılar var. canon'da vardı galiba. cd'lerde özel oluyor.

aslında en güzeli lightscribe kullanmak. ama pahalı olabilir.
0
sutlu nescafe
(25.09.10)
daha az ugrasla yapmak istersen ve dvd yazicinin lightscribe ozelligi varsa buna uygun dvd alman gerekir. son donemlerde pek takip etmedim ama sadece gri tonlarda yaziyor olmasi lazim. bunun disinda yapistirma yontemleri bana sorarsaniz, eger cok fazla dvd yazacaksaniz acaip zahmetli olacaktir. bir de yamuk yumuk yapistirma sorunu var ki cok sinir bozucu oluyor.
0
dengesiz pamuk
(25.09.10)
(3)

en iyi internet paketi ??

herospower
yakın bir tarihte moda tarafında eve çıkacağım uzun süredirde yurtdışındaydım takip edemedim baya değişmiş olaylar.kablolu internet, doping, ttnet.... şu aralar fiyat/performans en iyisi hangisi? birde taahhüt olmayacak. ne o öyle be! hadi olsun olsun ama maksimum 1 yıl.sınırsız lazım aslında birde.
yakın bir tarihte moda tarafında eve çıkacağım uzun süredirde yurtdışındaydım takip edemedim baya değişmiş olaylar.

kablolu internet, doping, ttnet.... şu aralar fiyat/performans en iyisi hangisi? birde taahhüt olmayacak. ne o öyle be! hadi olsun olsun ama maksimum 1 yıl.

sınırsız lazım aslında birde...
0
herospower
(22.09.10)
kablo. ben ttnet kullandım şimdi de doping kullanıyorum. düşman başına. ikisinden de uzak durmak lazım (ah o taahhüt olmayacaktı ki)...
0
felagund
(22.09.10)
oturdugunuz yerde kablo varsa ilk tercih muhakkak kablo olmali.
ardindan fiber varsa o olabilir ama superonline'in sagi solu belli olmuyor (sinirli sinirsiz olaylari vs)
ardindan ttnet geliyor. smile'dir biridir ya da ne bileyim doping'dir bunlardan uzak durun. altyapi ttnet, araci bunlar. kendi altyapimizi kullaniyoruz laflarina kanmayin. abone olduktan sonra bir sorunla karsilastiginiz an "ttnet'e bildirdik onlarin sucu henuz yapmamislar" diyecekler.

kablo ise gicik bir mevzu. istanbul gibi bir sehirde bile cogu yerde yok. varsa dedigim gibi ilk tercihiniz olsun. mis.
0
entrapmen
(22.09.10)
moda tarafında kablo tv vardır heralde. uydunet en iyi seçim olacaktır.
0
sutlu nescafe
(23.09.10)
(1)

telekom arıza 121

marduk666
ev telefonu ile ilgili bir sorun var ve 121 cep telefonlarından aranamıyor. peki ev telefonu bozulanlar nasıl telekoma arızayı bildirebiliyorlar sözlük?beyoğludur, osmanbey'dir 121 dışında bir telefon mümkün müdür?
ev telefonu ile ilgili bir sorun var ve 121 cep telefonlarından aranamıyor. peki ev telefonu bozulanlar nasıl telekoma arızayı bildirebiliyorlar sözlük?

beyoğludur, osmanbey'dir 121 dışında bir telefon mümkün müdür?
0
marduk666
(21.09.10)
internetten arıza bırakılır. olmadı komşudan aranır, bakkaldan aranır.

ett.turktelekom.com.tr
0
sutlu nescafe
(22.09.10)
(2)

SSK ile ilgili acil yardım

bodah
merhaba arkadaşlar, okul hayatım bititkten sonra yaşımda 18 i geçince doğal olarak ilişiğim kesildi ssk ile. ama şimdi tekrardan öğrenci oldum, elimde de öğrenci belgem var. nasıl tekrardan giriş yaptırabilirim, ne yapmam gerekiyo, nerede ilgili yer? acil olarak yardımınıza ihtiyacım var
merhaba arkadaşlar, okul hayatım bititkten sonra yaşımda 18 i geçince doğal olarak ilişiğim kesildi ssk ile. ama şimdi tekrardan öğrenci oldum, elimde de öğrenci belgem var. nasıl tekrardan giriş yaptırabilirim, ne yapmam gerekiyo, nerede ilgili yer? acil olarak yardımınıza ihtiyacım var
0
bodah
(21.09.10)
bulunduğun yerdeki en yakın sigorta müdürlüğüne gidip öğrenci belgen ile başvuruyorsun. elinde eski karnen falan varsa onuda götür. kimden faydalanıyorsan onun sicil numarasını falan da yanında götürmen yararına olabilir. belki tc kimlik numarası bile yeter.

ayrıca 25 yaşından büyüksen yararlanamazsın.
0
sutlu nescafe
(22.09.10)
sgk'ya öğrenci belgenle gitceksin, her sene de yeni tarihli öğrenci belgesiyle aynı işlemi yapman lazım, ankara'da mihtapaşa'da yapılıyo, ama şu aralar tüm türkiyede ssk sistemi genelde kilitli, işlem yapmak çok zor.

ekleme: öğrenci belgesiyle gitmen yetiyor.
0
duriel
(22.09.10)
(2)

fileserve mi hotfile mı?

hubble
neden?
neden?
0
hubble
(21.09.10)
hotfile cunku daha fazla yaygin ;)
0
rburak
(21.09.10)
ne için kullanacaksın?
download yaparım dersen hotfile
upload yapıp para kazanmayı düşünüyorum dersen fileserve.
0
sutlu nescafe
(21.09.10)
(3)

rapidshare dosya indiremiyorum lütfen yardım

begümsancar
rapidshare'den öğleden beri free olarak dosya indiremiyorum.indirmeye kalktığımda şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorumYour IP address 156.154.112.70 is already downloading a file. Please wait until the download is completed.Premium members can download any number of files simultaneously. Become a Prem
rapidshare'den öğleden beri free olarak dosya indiremiyorum.indirmeye kalktığımda şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorum

Your IP address 156.154.112.70 is already downloading a file. Please wait until the download is completed.

Premium members can download any number of files simultaneously. Become a Premium member now. The download will be available shortly.

bazende 15 dk bekleyin diyo bekliyorum,sayılar geri saymaya başlıyo geri sayım bittikten sonra indirmeye tıklıyorum tekrar 15 dk bekleyin uyarısı yapıyor.sorun bende mi acaba ne yapmam lazım? sizde de oluyor mu
0
begümsancar
(18.09.10)
birden fazla bilgisayar var ve başkası indirmeye çalışıyor galiba.
0
sutlu nescafe
(18.09.10)
hayır tek bilgisayar var birinin indirdiğini sanmıyorum neden böyle oldu bilmiyorum:(
0
🌸begümsancar
(18.09.10)
ağınız kablosuzsa eğer hack olayı olabilir.
0
akustik cinayet
(18.09.10)
(2)

torrentte bonus puan kazanmak

baldur
bazı siteler seed edilen saate göre bonus veriyor ve bu bonus puanları upload miktarı ile takas edebiliyoruz. işte çok küçük boyutlu dosyaları da indirip seed etsek bonus kazanabilir miyiz acaba? bir uyarı yoktu şu kadar büyüklükte dosya olmalı en az gibilerinden? iptorrents ve torrentday siteleri i
bazı siteler seed edilen saate göre bonus veriyor ve bu bonus puanları upload miktarı ile takas edebiliyoruz. işte çok küçük boyutlu dosyaları da indirip seed etsek bonus kazanabilir miyiz acaba? bir uyarı yoktu şu kadar büyüklükte dosya olmalı en az gibilerinden? iptorrents ve torrentday siteleri için diyorum aslında bunu?
0
baldur
(18.09.10)
bazı siteler bonusla ilgili kısımlarında bilgi verirler. neye gore kazandıgınız eger yazmıyosa en kucuk boyutlu dosyalarda bile kazanbilirsiniz bonus. ipt de kazanılması lazım oyle hatırlıyorum.
0
rurouni
(18.09.10)
türk sitelerinde problem olmuyor. büyük ihtimalle yabancı sitelerde de problem olmaz.

hatta ben başka sitelerden indirip seed yapmaya başlıyordum. hem ratio düzeliyor hem de bonus geliyordu.
0
sutlu nescafe
(18.09.10)
(5)

uydu alıcısı

lemmiwinks
bir uydu alıcısı almak istiyorum da aynı zamanda 50-90tl arası olsun istiyorum. neler önerebilirsiniz? özelliklerinden bihaberim bu meretlerin. biraz bilgi de verebilirseniz sevinirim.edit: aldım bugün 45tl onboard diye bir şey. yeterli olacak bana sanırım.
bir uydu alıcısı almak istiyorum da aynı zamanda 50-90tl arası olsun istiyorum. neler önerebilirsiniz? özelliklerinden bihaberim bu meretlerin. biraz bilgi de verebilirseniz sevinirim.

edit: aldım bugün 45tl onboard diye bir şey. yeterli olacak bana sanırım.
0
lemmiwinks
(18.09.10)
120 tl verip dreambox alırsan ve bilgisayar bilgin varsa evde de internetin varsa en iyisini yapmış olursun 50-90 tl ye alacağın uydu alıcısıyla birşey izleyemezsin türksattaki saçma kanallar dışında..
0
copten camurdan adam
(18.09.10)
kesinlikle dreambox. gerekirse hemen alma, biraz daha biriktir. ama mutlaka dreambox al normal alici yerine.
0
la traviata
(18.09.10)
80 liraya şu var: www.gold.com.tr emu girebiliyorsun tabi dreambox değil, yalnız 120 liraya dreambox nerde var?
0
hoot
(18.09.10)
dreambox kesınlıkle. yardımcı olabılırım ıstanbuldaysan.
0
fenerliyim ama feneri delgado
(18.09.10)
cebe sığabilecek kadar küçük, scart girişine takılan cihazlar var onlara da bakılabilir.
next'in vardı mesela.
0
sutlu nescafe
(18.09.10)
(3)

Taratılmış Resimi Tam Ekran Yapmak

slack
Jpeg formatında taratılmış vesikalık bir resim var elimde. Ama taratılırken a4 kağıt boyutunda zemine taratılınca sol üstte cücük gibi kalmış. Moron bilgisayar bilgimle işin içinden çıkamadım; acaba nasıl bunu tam ekran yapabilirim. Dijital foto makinalarında çekilen resimleri pc ye attığımızda nası
Jpeg formatında taratılmış vesikalık bir resim var elimde. Ama taratılırken a4 kağıt boyutunda zemine taratılınca sol üstte cücük gibi kalmış. Moron bilgisayar bilgimle işin içinden çıkamadım; acaba nasıl bunu tam ekran yapabilirim. Dijital foto makinalarında çekilen resimleri pc ye attığımızda nasıl tam ekran çıkıyorsa o şekilde ekranı kaplamasını, diğer boşlukların ortadan kalkmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim?
0
slack
(16.09.10)
tarama yaparken önce önizleme yaparsan o beyaz kısımları bilgisayar kendi çıkartıp sadece resmi tarar.
0
sutlu nescafe
(16.09.10)
Yok elimde bu şekilde resimler var. Eski resimler de var. Yani yeni tarama imkanım yok.
0
🌸slack
(17.09.10)
o zaman paintte açıp fotoyu keseceksin. daha sonra yeni dosyaya yapıştıracaksın paintte seç aracı var. onunla yapabilirsin.
0
sutlu nescafe
(17.09.10)
(1)

bjk-cska maçı görüntü kalitesi sorunu

ceo
startv de canlı olarak dijital uydu anteniyle izliyorum maçı, bilgisayramdaki tv kartından alıyorum görüntüyü ama görüntü bana çok kötü geliyor böyle pul pul, piksel pikselmiş gibime geliyor, aynı zamanda spikerde ikidebir hd yayın d smartta ordan izleyin, orda daha kaliteli görüntü, gibi şeyler ano
startv de canlı olarak dijital uydu anteniyle izliyorum maçı, bilgisayramdaki tv kartından alıyorum görüntüyü ama görüntü bana çok kötü geliyor böyle pul pul, piksel pikselmiş gibime geliyor, aynı zamanda spikerde ikidebir hd yayın d smartta ordan izleyin, orda daha kaliteli görüntü, gibi şeyler anons ediyor acaba bu görüntüyü bilerek mi? kasıtlı olarak mı kalitesizleştiriyorlar. acaba size de öyel geliyor mu?
0
ceo
(16.09.10)
teledünya'da problem yok.
0
sutlu nescafe
(16.09.10)
(4)

sağ banner

nesenbilneben
Sözlükte sağda yer alan her zamanki uzun ince banner yerine tombul bir banner çıkıyor bugün. şehirfırsatı sanırım görünmüyo da artık beyaz bir zemin var sadece. mesaj-çöp-olay kutuları da genişliyor onlar yüzünden, sinir bozucu değil mi sizce de? düzeltsin biri.
Sözlükte sağda yer alan her zamanki uzun ince banner yerine tombul bir banner çıkıyor bugün. şehirfırsatı sanırım görünmüyo da artık beyaz bir zemin var sadece. mesaj-çöp-olay kutuları da genişliyor onlar yüzünden, sinir bozucu değil mi sizce de? düzeltsin biri.
0
nesenbilneben
(16.09.10)
(bkz: adblock plus)
0
sutlu nescafe
(16.09.10)
adblock değilde greasemonkey scriptini öneririm.tam emin değilim ama onu kullanınca yine reklamı gördün sayılıyo. ssg kazanıyo filan. gerçi sen bilirsin bok gibi para var onda zaten.
0
cagdassalur
(16.09.10)
görünüp görünmemesi önemli değil ya, niye formatı diğer reklamlardan farklı ki? sadece geniş olması gözüme kötü geldi, no kitty yapıyorum zaten.
0
🌸nesenbilneben
(16.09.10)
evde opera kullanıyorum zaten ama işyerinde ie kullanmak zorundayım.
0
🌸nesenbilneben
(16.09.10)
(3)

ethernet modeme wireless verici anteni takılır mı?

ceo
4 portlu ethernet modemim var. şimdi ihtiyaç oldu kablosuz internete, ben portların birine böyle verici gibi birşey takabilirmiyim wireless olsun.
4 portlu ethernet modemim var. şimdi ihtiyaç oldu kablosuz internete, ben portların birine böyle verici gibi birşey takabilirmiyim wireless olsun.
0
ceo
(16.09.10)
uk.asus.com
ya da router alacaksın.

en güzeli ise 4 portlu kablosuz modem almak.
0
sutlu nescafe
(16.09.10)
wireless routera vereceğin paraya yeni 4 portlu kablosuz bi modem alabilirsin:

www.hepsiburada.com

evde kullanıyorum ısınma ve çekmeme problemi yok. deli gibi çalışıyor 1 senedir kullanıyorum tık demedi. makinem sürekli downloadda. eski us robotics modemimden kat be kat iyi çekim gücü mevcut.
0
hasnicktir
(16.09.10)
access point kullanırsan neden olmasın.
0
mcsa
(17.10.10)
(4)

ACİL - windows 7 64 bit'e yazıcı tanıtımı

kibritsuyu
sabah da sordum, cevap gelmedi.xerox phaser 3210 model bir lazer yazıcım var. eski. 2000'lerin başından. bilgisayarımı değiştirdim. windows 7 64 bit yüklü bilgisayar aldım. ama bu bilgisayar bu yazıcıyı tanımıyor. sitesinde windows 7, onu da bırak vista sürücüleri bile yok. xp sürücülerini kurduğumd
sabah da sordum, cevap gelmedi.

xerox phaser 3210 model bir lazer yazıcım var. eski. 2000'lerin başından. bilgisayarımı değiştirdim. windows 7 64 bit yüklü bilgisayar aldım. ama bu bilgisayar bu yazıcıyı tanımıyor. sitesinde windows 7, onu da bırak vista sürücüleri bile yok. xp sürücülerini kurduğumda ise çalışmıyor. uygun değil diyor. başka modelin 7 sürücülerini kurdum, çalışıyor gibi yaptı, ama sınama sarfasında error merror diyor.

acil arkadaşlar, çok acil. bu yazıcıyı tanıtmam lazım. çöp mü oldu yazıcım, cillop gibi çalışan, dünya kadar toneri olan yazıcıyı çöpe mi atacağım göt windows yüzünden? illa yeni yazıcı mı alacağız?
0
kibritsuyu
(14.09.10)
www.bioticaindia.com bunu denediniz mi?
0
layer26
(14.09.10)
google'dan aratıp bulmuştum sayfayı da milyor tane anket manket popup açıldı geri çıktım. bi de aşağıda win7 uyumu %25 falan diyor sanki.
0
🌸kibritsuyu
(14.09.10)
xp sürücülerini xp uyumluluk modunda yüklemeyi denediniz mi?
0
sourlemonade
(14.09.10)
windows7 ultimate ise xp mode kurulup oradan kullanılsa olmaz mı a da virtual pc falan...
0
sutlu nescafe
(15.09.10)
(2)

Cep Telefonu İçin Yazılım ve Oyun

fadetoreality
Nokia 6303 telefonum var. Java uygulamaları çalışıyor. Buna birkaç oyun, yazılım filan kurmak istiyorum.1) Bilgisayara indirip kablo bağlantısıyla filan telefona kopyalayabilir miyim?2) Güvenilir site önerebilir misiniz? (İndirirken de kullanırken de ücret ödemek istemiyorum, mümkünse :) )3) Telefon
Nokia 6303 telefonum var. Java uygulamaları çalışıyor. Buna birkaç oyun, yazılım filan kurmak istiyorum.

1) Bilgisayara indirip kablo bağlantısıyla filan telefona kopyalayabilir miyim?
2) Güvenilir site önerebilir misiniz? (İndirirken de kullanırken de ücret ödemek istemiyorum, mümkünse :) )
3) Telefonda GO oynayan var mı?
0
fadetoreality
(12.09.10)
çok fazla java program yok. bulabileceklerin de pek işe yarar programlar olmaz.
0
sutlu nescafe
(12.09.10)
www.maxicep.com

buradan bulabilirsiniz ücretsiz, aslında fena oyunlar yok zira sanırım telefonunuz s60 java
program olarak msn den öteye faydalı birşey yok sanırım.

bluetooth varsa javayı bt ile gönderip mesaj kutusundan direk kurabilirsiniz, pc suite hiç kullanmadım.
0
kopek
(12.09.10)
(3)

wireless adaptör

hiyartobaggio
wireless adaptor almayı planlıyorumda alırken hangi ozelliklerine dikkat etmeliyim ve onerebileceginiz marka varsa cok makbule gecer
wireless adaptor almayı planlıyorumda alırken hangi ozelliklerine dikkat etmeliyim ve onerebileceginiz marka varsa cok makbule gecer
0
hiyartobaggio
(10.09.10)
Listedeki tp-link lerden sana uygun olanı alabilirsin. Hem ucuz hem dandik değil.

www.hepsiburada.com
0
zolax
(10.09.10)
dostum pazartesiye kadar almayacaksan bi şekilde bende roboticsin var usb noktası kopunca içini açıp kablo ile uzattım bi karışlık kablosu var şahane çalişiyor verebilirim iyi bi şey alma nasilsa yakında değiştirirsin pc yada notebookunu işini görecekse ben onu pc me almiştim üstüne iki notebook eskittim :D
0
bananeasktan
(11.09.10)
tp-link'e +1
wpa2 ve ad-hoc desteklesin yeter. bir de harici anteni olursa güzel olur. daha sonra çekmezse( ev değişir, oda değişir vs.) anteni değiştirip çekiş gücünü arttırabilirsin.
0
sutlu nescafe
(11.09.10)
(3)

köprü ve otoyollar!

bubamara
iyi geceler. bu bayram belediye otobüslerinin ücretsiz değil de %50 indirimli olduğunu öğrendim. bu da köprü ve otoyollar hakkında kafamı karıştırdı. köprü ve otoyollar ücretsiz mi yoksa onlar da %50 indirimli mi? lütfen emin olan cevap versin. çünkü anadolu yakasına geçeceğim ve kgs alıcak param yo
iyi geceler.

bu bayram belediye otobüslerinin ücretsiz değil de %50 indirimli olduğunu öğrendim. bu da köprü ve otoyollar hakkında kafamı karıştırdı. köprü ve otoyollar ücretsiz mi yoksa onlar da %50 indirimli mi?

lütfen emin olan cevap versin. çünkü anadolu yakasına geçeceğim ve kgs alıcak param yok şuan..

son derece tersoyum. sevgiler.
0
bubamara
(09.09.10)
ücretsiz.
0
sutlu nescafe
(09.09.10)
mersi.
0
🌸bubamara
(09.09.10)
referandum günü de ücretsizmiş ek bilgi olarak.
0
ocanal
(09.09.10)
(6)

Rapidshare-Hotfile-Megaupload?

guro1907
1-2 aydır download dünyasından uzak kaldım, rapid yeni sisteme geçtiğinden beri uploader'lar bıraktı kullanmayı gibi şeyler okuyorum, warez-bb'ye falan baktım ama kararsız kaldım. nedir durum, sizce yukarıdakilerden hangisinden üyelik almalıyım?not: torrent'i iyi biliyorum ama bana p2m lazım..
1-2 aydır download dünyasından uzak kaldım, rapid yeni sisteme geçtiğinden beri uploader'lar bıraktı kullanmayı gibi şeyler okuyorum, warez-bb'ye falan baktım ama kararsız kaldım. nedir durum, sizce yukarıdakilerden hangisinden üyelik almalıyım?

not: torrent'i iyi biliyorum ama bana p2m lazım..
0
guro1907
(09.09.10)
bence put.io. yazdigin servislerin tumunden, hatta daha fazlasindan dosya cekebiliyor.
0
fader
(09.09.10)
Rapidshare hala en yaygın ama bu durum gittikçe azalıyor. Rapid'de bulduğun şeylerin tamamını hotfile'da da bulabilirsin muhtemelen.
Hotfile is the new sexy yani.
0
sesee
(09.09.10)
türkçe paylaşımlarda uploaderlar rapid'i gerçekten bıraktı, hatta yabancı paylaşımlarda da ben rapid linki bulmakta oldukça zorlanıyorum. hotfile ve fileserve linkleri ise sebil gibi, sanırım bunlardan birini almak sana daha faydalı olur.
0
ordabiyerde
(09.09.10)
hotfile
0
0dy
(09.09.10)
peki bir şey daha sorayım: hotfile'ın premium'u için bile yavaş diyolar bunda durum nedir?
0
🌸guro1907
(09.09.10)
sharebus'ta 8mbit kullananlar pek memnun değil. rapidshare'de daha fazla hız aldıklarını söylüyorlar. 1mbitte ise problem yok. 120-122kb/sn sabit.
0
sutlu nescafe
(09.09.10)
(2)

yazıcıoğlu işhanı-kadıköy

özil
bu bayram günü açıkmıdır?
bu bayram günü açıkmıdır?
0
özil
(09.09.10)
%99 açıktır.
0
exla
(09.09.10)
dün öğleden sonra kapanmış. büyük ihtimalle kapalıdır bence.
0
sutlu nescafe
(09.09.10)
(5)

download hızı ve harici bellek sorusu

baldur
1- ttnet kullanıyorum emule-utorrent gibi programlarla en fazla 105 civarı hız görüyorum. 1 mbit ile 120 falan değil mi ideali? uydunet'te falan nasıl acaba bu hız? ttnet'ten daha hızlı diye duyuyorum bazen..2- bi harici diski dahiliymiş gibi kullanabilir miyiz? yani emule-utorrent gibi programların
1- ttnet kullanıyorum emule-utorrent gibi programlarla en fazla 105 civarı hız görüyorum. 1 mbit ile 120 falan değil mi ideali? uydunet'te falan nasıl acaba bu hız? ttnet'ten daha hızlı diye duyuyorum bazen..

2- bi harici diski dahiliymiş gibi kullanabilir miyiz? yani emule-utorrent gibi programların incoming ya da temp klasörlerini bu harici bellekler olarak göstersek olur mu? bunun için farklı bir şey yapmama gerek var mı? pc'yi açarken falan takılı mı olacak yani bu harici disk?
0
baldur
(06.09.10)
1- 1 Mbit'te 100-105 olması gerekendir. Normaldir.

2- Her türlü olur. İçinde ya da dışında farketmez, HDD HDD dir. Farklı herhangi bir şeye gerek duyulacağını sanmıyorum.
0
dungangadunganga
(06.09.10)
2. uygulamayı açarken takılı olması yeterli, aksi halde uygulama hata/uyarı verebilir temp klasörümü bulamıyorum diye, vermeyebilir de, eğer uygun programlanmışsa, hemen default ayarlara dönebilir, ama bu durumda da yarım kalan downloadlar harici diskte olacağı için problem çıkacaktır.
0
brainfour
(06.09.10)
2- harici hdd ye x-y-z gibi random atanamayacak harfler verirsen tak cıakr yaptıgında harf değişmez.

harf değişince indirmez ya da sıfırdan baslar, kaldıgı yerden devam etmez.
0
bryan fury
(06.09.10)
uydunette 120 görürsün
adsl'de göremezsin.
0
sutlu nescafe
(06.09.10)
aslında adslde de 120 civarı görülür artık. eskiden altyapı atm ağırlıklıyken kafadan bi %10 kayıp vardı ama artık neredeyse tüm şebeke mpls.
0
her kuyuya tas atan deli
(06.09.10)
(3)

Virüs Koruma

digger
ey ahali, virüs koruması için hangi programı önerirsiniz?bu programı internetten hangi adresten ücretsiz indirebiliriz?virüsün giremeyeceği yer yoktur diye düşünüyorum, ne dersiniz?
ey ahali,
virüs koruması için hangi programı önerirsiniz?
bu programı internetten hangi adresten ücretsiz indirebiliriz?
virüsün giremeyeceği yer yoktur diye düşünüyorum, ne dersiniz?
0
digger
(05.09.10)
microsoft security essentials iş görüyor.
0
sutlu nescafe
(05.09.10)
avira antivir. kendi sitesinde var. sadece antivirüs görevi gören ücretsiz sürümü var, onun dışında firewall ıvır zıvır özelliklerinin de olduğu ücretli/crackli sürümleri de var.
0
sanal uyku
(05.09.10)
(bkz: comodo)
0
dorian greyfurt
(05.09.10)
(2)

Uykusuzluk/Yorgunluk ve Sağlık Raporu Testleri Arasında İlişki Var Mıdır?

gemini stonehead
Selamlar,İşyeri glukoz, üre, kreatinin, ALT, AST, anti hiv, VDRL isimli hepsinin ne olduğunu bilmediğim testler ve sağlık kurulu raporu istemekte. Benim raporu almak için planım bugün Türkiye-Fransa maçını izleyip gece 1 gibi eve dönüp sabah 4 gibi uyanıp, sabah uçağıyla İzmir'e gidip testleri orda
Selamlar,

İşyeri glukoz, üre, kreatinin, ALT, AST, anti hiv, VDRL isimli hepsinin ne olduğunu bilmediğim testler ve sağlık kurulu raporu istemekte. Benim raporu almak için planım bugün Türkiye-Fransa maçını izleyip gece 1 gibi eve dönüp sabah 4 gibi uyanıp, sabah uçağıyla İzmir'e gidip testleri orda yaptırmaktı.

Ancak ailem uykusuz kalırsam, yorgun olursam test değerlerinin değişik çıkacağını söylüyor ve maça gitmememi istiyor. Uykusuzluk/yorgunluğun bahsi geçen kan, karaciğer zart zurt testlerine bir etkisi var mıdır? Yoksa art niyetli birinin nazarına geldim de zar zor bilet bulduğum maça boşu boşuna gidemeyecek miyim?

Böyle bir şampiyona bir daha biz ölene kadar Türkiye'de olmayabilir, Türkiye'de olmazsa başka bir ülkede oranın seyircisiyle izlemenin de çok manası yok. Bu saatte biraz ümitsizim ama bir bilen yardımcı olabilirse çok sevinirim.
0
gemini stonehead
(05.09.10)
hiv ve vdrl cinsel hastalıkla ilgili zaten varsa yorgunda olsan olmasan da çıkar.
yorgunluğun etki edeceğini düşünmüyorum. bir problem varsa her halükarda çıkacaktır zaten.

not: doktor değilim. ast, alt, üre, kreatinin tahlillerini belirli aralıklarla yaptıran bir hastayım.
0
sutlu nescafe
(05.09.10)
KRONİK yorugunluk ancak etki eder..hiv e hiç etki etmez zaten..
0
si13el
(05.09.10)
(3)

Wireless Adaptör

inugard
wireless modem olmadığı için laptopu ethernet kablosu uzatarak kullanıyorum ancak kablonun uçları temassızlık yapıp sinir etmeye başladı.Şu wireless adaptörlerden alsam1- Masaüstündeki interneti laptopdan kullanmak için ne yapmam lazım.2- Alırken nelerine dikkat etmeliyim? Antenin db ve Ghz'i tam ol
wireless modem olmadığı için laptopu ethernet kablosu uzatarak kullanıyorum ancak kablonun uçları temassızlık yapıp sinir etmeye başladı.

Şu wireless adaptörlerden alsam
1- Masaüstündeki interneti laptopdan kullanmak için ne yapmam lazım.

2- Alırken nelerine dikkat etmeliyim? Antenin db ve Ghz'i tam olarak nelere etken?

3- Ayrıca şuradan tavsiye edebileceğiniz model var mı? 20-30 lira arası.
www.hepsiburada.com

4-Mesela laptopun adaptörünü net stumbler tanımamıştı. Onunla uyumlu olup olmadığını neye göre anlıyoruz? Bari uyumlu bir şey alayım dimi.

hı?
0
inugard
(03.09.10)
anladığım kadarıyla masaüstünü kablo ile modeme, masaüstüne takacağın wireless adapter ile de laptopu masaüstüne bağlamayı planlıyorsun... vazgeç :)
laptoptan internete bağlanmak istediğin zaman masaüstünü de açık tutman gerekeceğinin de farkındasındır herhalde. onun yerine, arada çok fark yoktur, 2+ ethernet portu olan bi access point al, modem ve masaüstüne ethernetle , wireless ile de laptopu bağlarsın.
0
brainfour
(03.09.10)
Evet biliyorum bilgisayarın açık kalması gerektiğini ki zaten kalmasını da istiyorum dosyalarıma ulaşmak için.
0
🌸inugard
(03.09.10)
Tp-Link TL-WN422G 54M 2.4GHz USB Adaptör bunu kullanıyorum. bunu taktıktan sonra iki seçeneğin var.
1- windows üzerinden ad-hoc (bilgisayarlar arası geçiçi ağ) bağlantısı kurmak
2- masaüstünde windows 7 yüklüyse connectify kurup bilgisayarı kablosuz router haline getirmek.

ben birincisiyle kullanıyorum. ikinci yöntemi denedim ama beceremedim. beceremememin sebebini laptopun eski olmasına bağladım. connectify intel wireless kartlar ile uyumsuz gibi birşey okumuştum çünkü.
0
sutlu nescafe
(03.09.10)
(5)

JDownloader

blackbasat
Bu programı kuruyorum gayet kuruluyo ama çalıştırmak için simgesine basınca hiçbir şey olmuyo. Yani cursor bi şey oluyomuş gibi modunda (eski kum saati şekli yeni toparlak şekil) bi süre takılıyor. Sonuç olarak hiçbir şey olmuyor. Farklı yerlerden indirip kurdum ama program açılmıyor. Neden olabilec
Bu programı kuruyorum gayet kuruluyo ama çalıştırmak için simgesine basınca hiçbir şey olmuyo. Yani cursor bi şey oluyomuş gibi modunda (eski kum saati şekli yeni toparlak şekil) bi süre takılıyor. Sonuç olarak hiçbir şey olmuyor. Farklı yerlerden indirip kurdum ama program açılmıyor. Neden olabileceğini bilen ya da rapidshare'den download yapmak için bunun alternatifini bilen var mı?
0
blackbasat
(03.09.10)
java yükledin mi?
alternatifi cryptload
0
madagaskar
(03.09.10)
java ne ola ki?
otomatik yüklenen bi şey değil mi o?
0
🌸blackbasat
(03.09.10)
valla bayağı oldu açmayı deneyeli hala da bekliyorum teknik olarak.
0
🌸blackbasat
(03.09.10)
www.java.com buradan son sürümü indirip kurun. çalışması lazım. java kayaklı bir sorun gbi geldi bana
0
sutlu nescafe
(03.09.10)
Ben de netbookda açarken aynı sorunu yaşıyorum.5-10 dk bekleme süresinin ardındandan açılıyor sonunda.Jdownloader'a tam bir alternatif olmasa da bir zamanlar flashget kullanıyordum.Aynı mantık ve sistemle çalışıyor.
0
esma_sultan
(03.09.10)
(2)

mp3 programı

sozluknickmiverulan
Selamlaren son 3 sene önce emule kullanıyordum serverları cacık olmuş düzgün bir server da bulamadım.mp3 download etmek için (128 kpbs ve üstü olursa iyi olur) feyk barındırmayan (yada az barındıran) program önerirmisiniz ?Teşekkürler
Selamlar

en son 3 sene önce emule kullanıyordum serverları cacık olmuş düzgün bir server da bulamadım.
mp3 download etmek için (128 kpbs ve üstü olursa iyi olur) feyk barındırmayan (yada az barındıran) program önerirmisiniz ?

Teşekkürler
0
sozluknickmiverulan
(03.09.10)
ares, limeware falan vardı bir ara.
0
sutlu nescafe
(03.09.10)
ares yeterli mp3 için. olmadı soulseek derim.
0
baldur
(03.09.10)
(4)

Bilgisayara kayıtlı DVD'yi izleme

nopain31
Torrent üzerinden çektiğim DVD filmini izlemek için, filmi boş bir DVD'ye çekmekten başka ne yapabilirim?
Torrent üzerinden çektiğim DVD filmini izlemek için, filmi boş bir DVD'ye çekmekten başka ne yapabilirim?
0
nopain31
(02.09.10)
klite mega codec packle gelen media player classic işini görecektir
0
ryu
(02.09.10)
VIDEO_TS dosyasının içindeki .ifo dosyasını bir vidyo oynatıcı ile açmanız yeterli olacaktır (linux ve windows'ta en azından). Sorun yaşarsanız VIDEO_TS dosyasını .iso yapıp daemon gibi bir programla "mount" edebilirsiniz, biraz meşakatli bir çözüm bu, fakat kimileri bunu tercih ediyor.
0
cruelclown
(02.09.10)
iso ise mount ederek izleyebilirsin. magic disc, daemon tools iyidir.
0
sutlu nescafe
(02.09.10)
ilgilenenlerin cümlesine teşekkürü bir borç bilirim.
0
🌸nopain31
(03.09.10)
(6)

Vodafone Mobil İnternet

arnold schwarzeneger
Bir sik anlamadım bu işten. Biraz uzun yazacam. Bu servisi kullananlar cevaplarsa sevinirim.Daha önce cepten internet hiç kullanmadım. ayın 25'inden beri kullanıyorum. Vodafone call center'dakilerin bir dediği bir dediğini tutmuyor. Vodafone'un web sitesi de kafasına göre bazen açılıp bazen kilit..B
Bir sik anlamadım bu işten. Biraz uzun yazacam. Bu servisi kullananlar cevaplarsa sevinirim.

Daha önce cepten internet hiç kullanmadım. ayın 25'inden beri kullanıyorum. Vodafone call center'dakilerin bir dediği bir dediğini tutmuyor. Vodafone'un web sitesi de kafasına göre bazen açılıp bazen kilit..

Benim kullandığım cep avantaj paketinden dolayı aylık 250 mb bir data paketim vardı. yetmez diye ben gittim 1 gblik vodemnet paketi aldım ama vodemim yok. zira laptopım yok. cepten bu paketi kullanıyorum. diğer cepnet paketi çok yavaş diye duyduğum için böyle yapmıştım. Hem ilk ay ne kadar data kullandığımı takip eder, eğer az bir kullanım olursa yine cepnete geçerim dedim.

Şimdi durum şu ki, son 48 saatlik kullanım hariç aylık data kullanımını 3636'ya mesaj atarak öğrenebilmemiz gerekiyor. ben bu sorguyu her yaptığımda bana 0kb kullanım döndü.

dün call centerı aradım. bana 1 gb'lik paketimin bittiğini, 250 mblik hediye kısmınında 130 mb'lik bir kısmının kaldığını söyledi kadın. bir kaç gün önce aradığımda ise 1 gb'lik paketten hiç kullanılmadığını 250 mb içinde bilgiyi göremediğini falan söylemişti konuştuğum başka bir şahıs.

yani, adamların bir dediği bir dediğini tutmuyor.

- Ben gerçek kullanımımı nasıl öğrenirim. 3636 hala 0 kb kullanım dönüyor.

- cepnet kullananlar memnun mu?

- herşeyi sittiredip başka bir operatöre mi geçmeli?
0
arnold schwarzeneger
(02.09.10)
(bkz: vodafone/@ataturkiye)
(bkz: cepnet/@ataturkiye)

vodafone'dan internet alıp da sorun yaşamayanı görmedim. donanımhaber forumlarını incele hocam bence, ne kadar sorunlu insan var gör.
0
ataturkiye
(02.09.10)
bildiğim kadarıyla vodemnet paketi sadece vodem ile kullanılıyor. yani vodemnet paketi alıp cepten kullanayım diye bir durum yok.
0
sutlu nescafe
(02.09.10)
vodemnet alırken sorduğumda cepten de kullanılıyor dedi dallama.

ve işin ilginci 2-3 gün önce paketten hiç kullanım yapmamışsınız diyorlar, şimdi hepsi bitmiş 250'liği de yarılamışsınız diyorlar..

ve 1gb'lik paket %90 dolduğunda güya bana uyarı mesajı gelmesi lazımdı.. ve limit aşımında da bana ekstra ücret kilitleyeceklerini düşününce, kazıklanma ihtimalim yükseliyor. hatta en son konuştuğum call centar'daki kadının 120 mb de 250'lik hediyenizden kullanmışsınız dediği benim limit aşımım olabilir diye de düşünüyorum. müşteri hizmetlerinin bu kadar başarısız olduğu böyle büyük ölçekli başka bir kurum görmedim ben.
0
🌸arnold schwarzeneger
(02.09.10)
cepnet hakkındaki sorunu yanıtlayayım.

bu tarife için geçtim vodafone'a ve tek bir sorunla bile karşılaşmadım. hızım ilk 100mb'da 3g hızındayken sonrasında 25-35kb/s'ye düşüyor. eğer film falan indirmiyorsan surf için oldukça yeterli. ha film falan indiriyorsanda sim kartını vodem'e koyup kullanabiliyorsun diye biliyorum (bunu denemedim). internetimin olmadığı mekanlarda telefonumdan laptopuma bağlayıp her şeyi yapabiliyorum. fiyatına göre oldukça kullanışlı. insanlar bu kampanyayı kullanıp hızın el verdiği ölçüde (gb'larca) download yapıyor.
0
atrin
(02.09.10)
atrin, cepnet'e geçince benim cep avantajdan gelen 250mb ne oluyor? önce o mu gidiyor?

bir de en son ardığımda müşteri hizmetlerine bağlanayım derken 3g servisine abone oldum. (nasıl becerdin diye sorma)

müşteri temsilcisi onun için ek bir ücret yok dedi.. bilgisizliğinden mi dedi hakkaten öyle mi?
0
🌸arnold schwarzeneger
(02.09.10)
yeni gordum sonraki yazdigini. 3g abonelik ucretsiz. saniyorum cepnet alinca 250 mb olan hediye iptal olur zaten cepnet sinirsiz bir paket. ben aldigimdan beri surekli telefonumda kullaniyorum. yeri geldi deniz kenarinda telefondan pcye aktarip alemlere aktim. cok memnunum ben. kota doldu mu, ay 100mbyi gectim mi gib dertlerim kalmadi :)
0
atrin
(16.09.10)
(2)

AÖF Hukuka giriş

alkolik imam
Aziz uzaktan eğitim yakından sınavcılar!bu haftasonu bildiğiniz gibi bütünlemeler var. Hukuka girişten muhakkak geçmeliyim. Sınava çalışırken özellikle şu terimler konusunda yardımcı olabilecek döküman aramaktayım. Önerisi yardımı olan?
Aziz uzaktan eğitim yakından sınavcılar!

bu haftasonu bildiğiniz gibi bütünlemeler var. Hukuka girişten muhakkak geçmeliyim.

Sınava çalışırken özellikle şu terimler konusunda yardımcı olabilecek döküman aramaktayım. Önerisi yardımı olan?
0
alkolik imam
(01.09.10)
geçmiş yıl sorularından çalışın, şaşmaz.
0
bir zamanlar cocuktum
(02.09.10)
geçmiş yıl sorularına +1
0
sutlu nescafe
(02.09.10)
(3)

kısa dönem askerlik sorusu

grinito
aralık ayında kısa dönem askere gitmeyi düşünüyorum.Fakat şöyle bir sorum olacak.Örneğin şubat ayında askerlik değişti ve tek tip askerlik(9 ay)geldi diyelim.ben bu uygulamadan etkilenir miyim yoksa kazanılmış hak vs den yine 5.5 ay askerliğim devam eder mi?
aralık ayında kısa dönem askere gitmeyi düşünüyorum.Fakat şöyle bir sorum olacak.Örneğin şubat ayında askerlik değişti ve tek tip askerlik(9 ay)geldi diyelim.
ben bu uygulamadan etkilenir miyim yoksa kazanılmış hak vs den yine 5.5 ay askerliğim devam eder mi?
0
grinito
(29.08.10)
(bkz: #20158922)

6 aylık yapanları geri çağırıp tekrar yaptırıcaz dediklerine göre senin dediğin olmaz.
0
sutlu nescafe
(29.08.10)
geyik o entry gerçek değil
0
reeper redeemer
(29.08.10)
iyi yemişim. afiyet olsun bana :)
0
sutlu nescafe
(29.08.10)
(4)

APS (Acele Posta) evraklarımı istanbuldan samsuna kaç güne götürür?

gijilti
PTT ile Kargo servislerini karşılaştıracak olursak hangisini tercih etmeyelim?sınav başvurusu için belge yolluycam, zamanında ulaşması çok önemli, hatta mümkünse posta takibi yapmak lazım.
PTT ile Kargo servislerini karşılaştıracak olursak hangisini tercih etmeyelim?

sınav başvurusu için belge yolluycam, zamanında ulaşması çok önemli, hatta mümkünse posta takibi yapmak lazım.
0
gijilti
(29.08.10)
interaktifkargo.ptt.gov.tr
apg ile 2 gün, ptt kargo ile 1 gün diyor.
0
milesh
(29.08.10)
kargoyla yolla, 2 gunde gidiyor genelde. takip de yapabiliyrsun. aps yı bılmıyorum.
0
bryan fury
(29.08.10)
aps'de de takip mümkün. istanbul-ankara 1,5-2 günde gidiyor.
0
sutlu nescafe
(29.08.10)
sınav icin belge yolluyosan hiç kasma normal kargo ile yolla yurtiçi aras gibi 1 günde kesin gidiyo.
0
rurouni
(29.08.10)
(5)

Aöf Ve Tecil Süresi

marjinal kereste
merhabalar. öncelikle burada aradım ama benim maruzatımın mamafihini bulamadım. balıkesir ünisinde 2 yıllık büro yönetimi mezunu olup dgs ile aöfden işletme 3'e geçtim. geçen sene kaldım bu senede bütlerden geçemezsem eğer askerlik tecil durumum ne olacak? durum senaryosu 1- yeniden harç yatırıp yen
merhabalar. öncelikle burada aradım ama benim maruzatımın mamafihini bulamadım. balıkesir ünisinde 2 yıllık büro yönetimi mezunu olup dgs ile aöfden işletme 3'e geçtim. geçen sene kaldım bu senede bütlerden geçemezsem eğer askerlik tecil durumum ne olacak? durum senaryosu 1- yeniden harç yatırıp yeniden kayıt olup 3'ten kaldığım yerden okumaya devam ederim ama okul tecili uzatmaz ve inzibatlar beni alıp götürmezlerse.
durum senaryosu 2-bir yerlerden okuduğuma göre benim bu dgs durumum aöfde 1. sınıftan bölüme başlayanlarla farklılık gösterip onların max. okuma ve tecil süresi 2 yıl olup ben 4 yıllık işletmeye giriş yapmış olarak gözüktüğümden max. okuma süresi 7 yıla kadar okuma ve tecil ettirme durumu mu var? son olaraktan 88'li ve 2008 mezunlu olduğum üzere normal şartlarda tecil 2011 şubatta bozuluyor herhalde. tam net oalrak bu tecil süremizin kaç yılında bittiğini nreden ve nasıl öğrenebilirim? teşekkürler.
0
marjinal kereste
(27.08.10)
çok mu zor bir soru oldu ya? cevaplayabilecek kimse yok mu?
0
🌸marjinal kereste
(27.08.10)
dostum biz burdan ne desek boş açıkçası. çünkü her askerlik şubesi kafasına göre iş yapıyor. sen en doğru ve sağlam bilgiyi bağlı olduğun askerlik şubesinden öğren olmadı telefon et kenilikle yardımcı olacaklardır.
0
delidir yakalayin
(27.08.10)
teşekkür ederim üstat. nette herhalde online girip bakacağımız tecil sorgulama sistemi yok sanırsam. e-devlet bile yetersiz.
0
🌸marjinal kereste
(27.08.10)
toplam 7 seneden sonra uzamıyor.
0
sutlu nescafe
(27.08.10)
sorunun cevabı belli oldu mu ?
0
serkanburuk5
(11.01.13)
(4)

internet bağlatma

raki masasinin degismez adami
şimdi yeni eve çıkmakla beraber eve internet bağlatacağım. normal şartlarda açıkçası bütün gün çalışan biri oalrak eve geldğimde tekrar bilgisayar başına oturmaya karşıydım. kısaca son 15 ayım evimde internet olmadan(iş yerinde var tabii) çok güzel geçti. hiç aramadım bile, evde de pek durmadım, mük
şimdi yeni eve çıkmakla beraber eve internet bağlatacağım. normal şartlarda açıkçası bütün gün çalışan biri oalrak eve geldğimde tekrar bilgisayar başına oturmaya karşıydım. kısaca son 15 ayım evimde internet olmadan(iş yerinde var tabii) çok güzel geçti. hiç aramadım bile, evde de pek durmadım, mükemmeldi hatta.

ama şuan almak zourndayım. ne önerir siniz?

çok fazla kullanmayacağım muhtemelen. yine her akşam girerim bakarım ama öyle saatlerce bilgisayar başında durmam.

bir de fiyatları nedir?
0
raki masasinin degismez adami
(27.08.10)
kablo tv varsa uydunet. 1gb limitli var. 12 lira. hatta kampanyadan yararlanırsan ilk 6 ay 0.99 lira.
www.uydunet.net
yoksa ttnetin günlük interneti var. her 1 lira ayrıca kullandığın her gün için 2 lira.
www.ttnet.com.tr
0
sutlu nescafe
(27.08.10)
aslında evde uydunet de yok.yani direk kablolu da bağlatmıs oluyorum heralde..ne kadar öküzüm franzım bu olaylara!
0
🌸raki masasinin degismez adami
(27.08.10)
apartmanda kablo tv yani türksat kutusu varsa uydunet bağlatabilirsiniz. uydunet'te bu ara bir ton kampanya da var.

uydunet.net

tarifeler ve kampanyalar sayfalarını inceleyebilirsiniz.
0
911 turbo
(27.08.10)
www.smileadsl.com

24 aylık taahütname ile kredi kartına 12 ay, normal aboneliğe 10 ay %50 indirim kampanyaları var; %50 indirimli aylar bittiğinden de daha ucuz bir hıza geçebiliyorsun. 3 ay Avrupa maçları da cabası...
0
metal revolution
(28.08.10)
(2)

teledünya

semreko
hiç konuşmadan telekoma(telefon için) 20 tl ödüyorum. adsl de 50 60 dan aşağı gelmiyor. ev telefonu lazım değil. teledünya ya geçsem, hem hd yayınları izlesem hemde 6 gb lık internet alsam bu iş daha ucuza gelir mi? teledünya hd receiver veriyor mu? bunun için para alıyor mu? uydunetin hızı nasıl? g
hiç konuşmadan telekoma(telefon için) 20 tl ödüyorum. adsl de 50 60 dan aşağı gelmiyor.
ev telefonu lazım değil. teledünya ya geçsem, hem hd yayınları izlesem hemde 6 gb lık internet alsam bu iş daha ucuza gelir mi? teledünya hd receiver veriyor mu? bunun için para alıyor mu? uydunetin hızı nasıl? genelde kesintisiz bağlantı gerektiren online oyun oynuyorum(cod4 promod). uydunet sorun çıkarır mı?
cevaplarınızı bekliyor teşekkürü borç biliyorum...
0
semreko
(26.08.10)
uydunetin hizmeti bölgeye göre değişebiliyo onu biraz soruşturun sizin oldugunuz yerde durum nasıl? online oyunlarda daha iyi ping veriyo diyolar uydunet için.

hd receiver için ücret alıyolar herhalde. 444 0 126 arayıp detaylı ogrenebilirsiniz.

www.teledunya.tv
0
rurouni
(26.08.10)
kablosuz modem için stokları bitmiş bu arada.
0
sutlu nescafe
(26.08.10)
(2)

hidden object games

7c
selamlar,şöyle basit ve uyduruk olmayan, mümkünse beleş ve zırt diye hemen bitmeyen gizli nesne bulmaca oyunları arıyorum. bi buldurun be!
selamlar,

şöyle basit ve uyduruk olmayan, mümkünse beleş ve zırt diye hemen bitmeyen gizli nesne bulmaca oyunları arıyorum. bi buldurun be!
0
7c
(25.08.10)
www.leegt-games.com

400 küsür tane var. seç beğen al. ravenhearst serisi güzeldir.
0
sutlu nescafe
(26.08.10)
of mystery case files'a sar, sardır. şahanedir.

toplamda 6 taneler. bazı bölümleri acaip zordur. beleş değil ama ararsan crack bulursun.
0
hia
(26.08.10)
(4)

Bilgisayar tamircisi

samterk
arıyorum Feriköy, Kurtuluş, Şişli mevkiinde. Kendim tamir edemeyeceğim sanki.Masaüstü bilgisayarımın güç düğmesine basıyorum, çalışmaya başlar başlamaz duruyordu. Açtım içini temizledim falan, bi kere sorunsuz çalıştı. Birkaç gün sonra bi daha açamadım.Çözüm öneriniz veya bildiğiniz ekonomik bir tam
arıyorum Feriköy, Kurtuluş, Şişli mevkiinde. Kendim tamir edemeyeceğim sanki.

Masaüstü bilgisayarımın güç düğmesine basıyorum, çalışmaya başlar başlamaz duruyordu. Açtım içini temizledim falan, bi kere sorunsuz çalıştı. Birkaç gün sonra bi daha açamadım.

Çözüm öneriniz veya bildiğiniz ekonomik bir tamirci var mı?
0
samterk
(25.08.10)
mecidiyeköy gülbağ tarafında (profilo avm'nin oralar) birçok bilgisayar tamircisi var. genel olarak ekonomikler, oralarda çok öğrenci kalıyor.
0
burasi kasiyo msn var mi
(25.08.10)
emin olmamakla birlikte güç kaynağı sorunu gibi. başka bir güç kaynağı varsa onunla dene bence.
0
sutlu nescafe
(25.08.10)
kurtulus caddesınden 2. araya dönün , seymen sokakta var bir yer.. baysungurdan bilezikçiye dogru inerken..
0
kennym
(25.08.10)
Maalesef etrafımdaki herkeste dizüstü var.

Sorun güç kaynağından gibi geliyor bana da ama biraz bios pilini zorlamıştım, tamamen çalışmaz hale geldi. Pilden şüphelenmeye başlamıştım. Off yaaa, durduk yere sorun...
0
🌸samterk
(25.08.10)
(3)

Yazıcı Önerisi

turunun son ornegi
Yazıcılarla ilgili işlerden zerre kadar anlamıyorum. Print özelliğinin yanında fotoğraf da basabileyim, tarayıcısı da olsun istiyorum. Hangi marka, lazer mi, mürekkep püskürtmeli mi, hangisi daha iyi ya da kullanımı daha rahat hiç bi fikrim yok.
Yazıcılarla ilgili işlerden zerre kadar anlamıyorum. Print özelliğinin yanında fotoğraf da basabileyim, tarayıcısı da olsun istiyorum. Hangi marka, lazer mi, mürekkep püskürtmeli mi, hangisi daha iyi ya da kullanımı daha rahat hiç bi fikrim yok.
0
turunun son ornegi
(23.08.10)
Sadece siyah çıktı alacak olsaydınız lazer yazıcılar uzun vadede çok ucuza geliyor. Sizin istediğiniz özellikleri ancak mürekkep püskürtmeli bir yazıcı sağlayabilir. Tarayıcılı modelleri de var, hatta fotokopi makinesi gibi de kullanılabiliyor bazıları. Bunların fotoğraf çıktıları ne kadar başarılı bilmiyorum.
0
sourlemonade
(23.08.10)
HP PHOTOSMART C4680 YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ 137 TL

yeni aldım bende gayet memnunum. tavsiye ederim.
0
pposeidon_1
(23.08.10)
canon pixma serisine de bakabilirsiniz.
0
sutlu nescafe
(23.08.10)
(7)

Bimeks vs Mediamarkt

ya ben lan neyse
gidip yerinden elektronik alışverişi yapmayı düşünüyorum. almak istediğim ürünün fiyatları neredeyse aynı. hangisini önerirsiniz?
gidip yerinden elektronik alışverişi yapmayı düşünüyorum. almak istediğim ürünün fiyatları neredeyse aynı. hangisini önerirsiniz?
0
ya ben lan neyse
(21.08.10)
mediamarkt derim ben.
0
jameskeenan
(21.08.10)
Bence fark yok en yakın nerdeyse ordan al.

Ne alacağınıda yazsaydın fiyatıyla birlikte belki burdaki arkadaşlardan daha uygun fiyata alabileceğin öneriler gelebilirdi belki.
0
pposeidon_1
(21.08.10)
canon a1100 fotoğraf makinesi alıcam. ikisi de aynı avm nin içinde. bimeks e gittim asık suratlı bir eleman var bi şeyden de çaktığı yok. mediamarktakiler daha uzman. ama satış sonrası hizmet v.s daha iyi olan hangisiyse oraya gideyim diyorum.
0
🌸ya ben lan neyse
(21.08.10)
www.garanticenter.com

295 TL burda. belki senin fiyattan daha uygundur.
0
pposeidon_1
(21.08.10)
Fiyat olarak bimex iyi gibi ama ona o parayı verene kadar bimex'te 450 lia olan ama gittigidiyorda seninkinden 20 lira daha ucuz olan ve HD video ve foto özelliği olan Canon IXUS 100 alsan daha iyi olmaz mı :D

tinyurl.com
0
janavarorion
(21.08.10)
bimeks
0
sutlu nescafe
(21.08.10)
bimeks. mediamarkt ucuz olacak diye binbir türlü çakallık (refurbished vs) yapıyor diye biliyorum bimeksi duymadım belki o da öyledir gerçi ya..
0
yuto
(22.08.10)
(6)

kreş/anaokulu açmak

supercalifragilisticexpialidocious
selamlar cumartesi evinden yayıla yayıla duyuru gezen gençler,bugün yine işteyim, daha 6'ya kadar da buradayım. gelmek isteyen olursa bir çay kahve bir şey ikram edebilirim. ama esas mesele bu değil.az önce oturup "olmuyor böyle" derken, kreş/anaokulu açma fikri geldi aklımıza. eldeki malzeme 1 sosy
selamlar cumartesi evinden yayıla yayıla duyuru gezen gençler,

bugün yine işteyim, daha 6'ya kadar da buradayım. gelmek isteyen olursa bir çay kahve bir şey ikram edebilirim. ama esas mesele bu değil.

az önce oturup "olmuyor böyle" derken, kreş/anaokulu açma fikri geldi aklımıza. eldeki malzeme 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 psikolog, 2 vasıfsız işsiz. belki bir de sıksak 20bin tl. bu malzemeler, anaokulunu açmak için gerekli şeylerin ne kadarlık kısmını karşılar?

bir başka deyişle, bir anaokulu/kreş açmak istesek, bunun yasal prosedürü ve onun dışındaki teknik/mali/insan kaynağı gereksinimi nedir? bilen var m'ola?

her türlü bilgiye açık bir soru efen'im. kendi çalıştığı yerden örnek/deneyim paylaşmak isteyen olursa hepten güzel olur. somut bir şeylere de ihtiyacımız var sonuçta.
0
supercalifragilisticexpialidocious
(21.08.10)
net bilgim yok ama, arkadaşalarımın arkadaşları 100bin tl'yle kreş açmayı düşünüyolardı. tabi belki de lüks bişey yapcaklardı bilemiycem orasını.
0
entropik
(21.08.10)
mevcuda göre ana sınıfı öğrt., müzik, resim öğrt., fizyoterapist falan da lazım. Ayrıca semtine, binasına göre kiralar değişir. 20 bin liraya çini döşemesi bile zor görünüyor. Eğer anında öğrenci bulunamazsa o paraya hiçbir şey olmaz.
0
haggi bulut
(21.08.10)
20 bin liraya açılır ama ancak istanbul dışındaki illerde bir küçük villa tutulacaksa ucu ucuna yeter bu para, tez vakte kara geçilmezse de çalışanların parası çıkmaz. yasal prosedürleri de uzun mevzu, sosyal hizmetlere mi yoksa meb'e mi bağlı açılacak, kaç yaş arası çocuk alınacak, binayı tamamladıktan sonra müfettişler milyon tane ıvı zıvırdan onay vermeyecek vs. son derece kıl bir nokta da artık hemen hemen tüm okul öncesi öğretmenler atandığı için devlete, öğretmen bulma sıkıntısı tavan durumda ve bulduğunuz öğretmenler de büyük ihtimal kalitesiz çıkacaktır.

kısacası çok yakınen bildiğim bu durum için, bulaşmayın derim.
0
tekosin
(21.08.10)
@entropik
100bin tl normal bir miktar gibi görünüyor bence, lüks olmadan da o kadar masraf olur sanırsam.

@haggi bulut
ya zaten şu an hepimiz üniversite mezunu ve fakat kısmen işsiz, kısmen yeni işli insanlarız, dolayısıyla söylediğim miktar da hepimizi ters çevirip sallasan dökülecek maksimum para (ki o bile zor). dolayısıyla işin devamı krediye bakar, orası açık.
0
🌸supercalifragilisticexpialidocious
(21.08.10)
açılacak yerde yangın merdiveni olması şartı vardı diye hatırlıyorum.
0
sutlu nescafe
(21.08.10)
@tekosin

"içeriden" veya yakından bilen birilerinden bir şey duymak iyi oldu, sağol. çevremiz itibariyle insan kaynağı şu an en kolay şey, bürokrasiden korkuyoruz en çok zaten :-/

@sutlu nescafe
o kolay, tükanı açalım, marangoza yaptırırız onu da =p
0
🌸supercalifragilisticexpialidocious
(22.08.10)
(5)

Oyun Tavsiye

invincible
Grafikleri güzel ilerlemeli insanı sıkmayan bir oyun arıyorum tavsiyeleriniz nelerdir?1 GB ekran kartı2.2 Ghz işlemci4 GB RamNoy : oyun çok eski olmazsa iyi olur. grafikleri ve inandırıcılığı yüksek ayrıntılı bir oyun arıyorum.
Grafikleri güzel ilerlemeli insanı sıkmayan bir oyun arıyorum tavsiyeleriniz nelerdir?

1 GB ekran kartı
2.2 Ghz işlemci
4 GB Ram

Noy : oyun çok eski olmazsa iyi olur. grafikleri ve inandırıcılığı yüksek ayrıntılı bir oyun arıyorum.
0
invincible
(21.08.10)
modern warfare 1-2
bad company 2
assassin's creed 2
call of juarez bound in blood
batman arkham asylum

yetermi?
0
ritu vs asas
(21.08.10)
hepsini oynadım

call of juarez bound in blood
batman arkham asylum

bunları oynamadım deneyeceğim bi sağolasın
0
🌸invincible
(21.08.10)
Starwars:The Force Unleashed Ultimate sith edition mutlaka ! :)
0
isso09
(21.08.10)
mirror's edge tavsiye ederim.
0
murtiii
(21.08.10)
(bkz: the saboteur) ana görevler bitti yan görevlerle uğraşıyorum.
0
sutlu nescafe
(21.08.10)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.